Què és GCDB?

GCDB (Geocaching Database) és la Base de Dades on guardo tots el catxés que he trobat i ho utilitzo per calcular-me les estadístiques i per tenir una còpia de seguretat local. Per què faig això? Aquí algun dels motius: A més, en aquesta DB hi guardo els logs, valors de sèries que potser completo algun altre dia, les resolucions dels mysterys, valors d'etapes intermèdies de multis, paraules clau de wherigos, respostes d'earths, etc. D'aquesta manera ho tinc tot centralitzat a un lloc. Tot això és només visible per mi, no hi trobaràs spoilers de cap catxé.
Una cosa important: No considero les estadístiques del geocaching prou importants com per alterar-ne el meu comportament. No practico Geocaching per inflar el nombre de troballes o perseguir totes les combinacions possibles de valors. Senzillment m'agrada veure reflectit aquest comportament tal i com és.
Naturalment, tot això et pot semblar un bajanada. Cap problema.

Guia

FAQ - Preguntes freqüents

 1. Per què no veig les coordenades d'alguns tresors?
 2. Bé, només em guardo les coordeandes del contenidor físic del catxé. Les coordenades que no mostro són les de Mystery, Multi, Wherigo, Letterbox, en els quals, les coordenades finals solen ser diferents a les inicials i no són públiques.

 3. I no podries posar les coordenades del Listing?
 4. Sí... però ho hauria d'haver decidit des d'un inici i no les tinc guardades i és una feina que ara no m'interessa massa fer ¿^^

 5. Doncs com és que puc veure aquests tresors al mapa?
 6. La posició al mapa d'aquests tresors no és real. És "aleatoria". Però apareixen per tenir una "idea aproximada" de la densitat de tresors trobats en una àrea. També en desapareix el cercle de 161m ja que perd el sentit.

 7. Hi ha dades d'un catxé que són diferents a quan el vaig trobar jo...
 8. Ja pot ser, alguns dels motius poden ser:
  1. El catxé ha estat adoptat per un altre jugador.
  2. El propietari ha canviat la ubicació del catxé entre que el vaig trobar i el vas trobar tu.
  3. El propietari ha canviat el tipus de contenidor o tipus d'amagatall (i per tant, la mida o D/T és diferent).
  4. M'he equivocat al introduir les dades. Avisa'm!

 9. Ja saps, oi, que hi ha comprovadors de reptes a Project-GC?
 10. Sí ;) Però els que tinc aquí els vaig començar a crear abans que aparaguessin per Project-GC i ja que els tinc, doncs no els borraré pas. A més, algun checker no acaba de ser del tot correcte, o com repeteixo constantment, les estadístiques a Project-GC no són del tot iguals a les meves.

 11. És que potser et creus millor que Project-GC i similars? ¬¬
 12. Ui, no, de cap manera! De fet, és bastant òbvi que m'he inspirat molt en Project-GC. El que passa és que com he dit, hi ha circumstàncies que fan que les estadístiques no siguin del tot precises i d'aquesta manera no depenc dels canvis que pugui sofrir un tresor un cop l'hagi trobat. Com si es converteix en un Letterbox 5/5! El que vaig trobar és queda com ho vaig trobar. (Algun exemple podria ser un Letterbox que ara és un Tradi, o catxés que canvien de D/T o de mida...)

 13. Què és el Generador de KML?
 14. Moltes vegades faig servir Google Earth i m'és útil de visualitzar les coses. Em vaig cansar de buscar generadors per internet i m'he creat els que més faig servir. Sobretot per generar cercles. Els pots fet servir al teu propi risc. Se't descarregarà un fitxer .kml que pots obrir amb el Google Earth.

 15. Què és el geohashing? Sembla a geocaching...
 16. Això et tocarà buscar-ho a internet ;) Si coneixes xkcd potser t'agrada, però és millor que ho descobreixis pel teu compte :D

 17. Crec que he trobat un error sobre un catxé meu o que jo també he trobat
 18. Doncs avisa'm! És ben possible que hagi comès algun error introduint dades.

 19. No sé com he arribat aquí i no entenc res...
 20. Bé, en aquest cas, jo tampoc sé com hi has arribat. Si vols saber de què va la cosa, potser que et passis a veure què és el Geocaching.